top of page

Week 44 - 2018

Bijgewerkt op: 5 nov. 2018

Week 44

Nachtvorst treedt in, dit wil zeggen dat het moeilijker is om nog droog materiaal op te rapen. Dat wat nu op de grond ligt zal snel vergaan.

Als je je haast kan je nog vinden: wilde kastanjes, beukennoten en hulsjes ervan, de vliegertjes van de esdoorn die nu massaal op de grond liggen. De eikels liggen ook massaal op de grond maar beginnen reeds te vergaan. Opgelet: er kunnen wormpjes inzitten. Leg ze op een droge plaats waar dit geen hinder geeft in je opvang. Herfstbladeren: rood, geel, bruin, groen, alles kan je nog vinden. Om er later mee aan de slag te gaan kan je ze best drogen tussen krantenpapier met een extra gewicht bovenop. Uiteraard kan je ook gewoon bladeren verzamelen om mee te laten spelen.

Aan de elzen hangen elzenpropjes en aan de es hangen nog mooie vleugeltjes zoals die van de esdoorn. Ik heb ook nog bloeiende zonnebloemen gezien. Vind je ergens een uitgebloeide en je mag ze hebben neem ze alvast mee.

Uitgebloeide bloemstelen, siergrassen in bloei, allemaal fijn materiaal om later mee te werken. Ga eerst na of ze niet uit elkaar vallen voor je ze plukt. Wat de siergrassen betreft kan dit al wel zo zijn.

Kan je ergens een pompoen krijgen, leg hem nog even droog weg met zijn steeltje naar boven. Die komt later ook aan bod.

Let er op dat je het meegenomen materiaal luchtig en droog kan wegleggen, bovenop een kast?


Comments


bottom of page